Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ














Διάρκεια:07.00΄



Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ


Άκουσε, ω Προσκυνητή, την ψαλμωδία του Λόγου από τους μεγάλους Κυρίους των Ντέβα.


Σίγασε όλους τους κραδασμούς της γης, ηρέμησε τις ασταμάτητες προσπάθειες του κατώτερου νου και αφουγκράσου με αυτί προσεκτικό τους ήχους που υψώνονται στο θρόνο του Λόγου.


Μόνο όσοι έχουν αγνή καρδιά μπορούν να ακούσουν, μόνο οι πράοι μπορούν να απαντήσουν.


Οι θυελλώδεις ήχοι όλης της γήινης διαμάχης, οι οξείς κραδασμοί της υδάτινης σφαίρας, η βροντερή νότα που σημειώνει το ρόλο της σκέψης, σβήνουν τον ήχο και αποκλείουν τον τόνο.


Αυτός που είναι μέσα του σιωπηλός, ήρεμος και ήσυχος, αυτός που τα βλέπει όλα δια μέσου του θείου Φωτός και δεν οδηγείται από το φως που ανακλάται στις τριπλές σφαίρες, αυτός σύντομα θ’ ακούσει.

Έξω από τον αιθέρα που μας περιβάλλει θα ηχήσει μια νότα στο αυτί του που δε θα μοιάζει με τους φθόγγους που αντηχούν μέσα στο γήινο κόσμο.


Άκουσε, ω Προσκυνητή, γιατί όταν αυτός ο ήχος αντηχήσει με χρωματισμένους κραδασμούς πάνω στην εσωτερική αίσθηση, να ξέρεις ότι έχεις φθάσει ένα σημείο που δείχνει μια μεγάλη μετάβαση.


Πρόσεξε τότε, ω Προσκυνητή, για τον ερχομό αυτής της ώρας.

Με αγνή προσπάθεια πλησίασε κοντύτερα σ’ αυτό τον Ήχο.

Γνώριζε, όταν ο τόνος του απηχεί δια μέσου της ομιχλώδους αυγής, ή στο γλυκό ηλιόφωτο ηχεί απαλά στο αυτί, ότι η εσώτερή σου ακοή γοργά θα γίνει μια πιο πλατιά αίσθηση και τη θέση της θα δώσει στην όραση και τέλεια κατανόηση.


Γνώριζε, πότε η μουσική των σφαιρών φθάνει σε σένα νότα με τη νότα,είτε αντηχεί στη γεμάτη καταχνιά αυγή ή στον ήλιο του μεσημεριού, ή στη δροσιά του βραδινού, ή μέσα στη νύχτα τη βαθιά, ότι στο ρυθμικό της τόνο βρίσκεται μυστική αποκάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου